مقالات صنعت برقی و روشنایی

SMD چیست و هرآنچه باید از تکنولوژی اس ام دی بدانید

SMD چیست و هرآنچه باید از تکنولوژی اس ام دی بدانید

تکنولوژی اس ام دی (smd) از سال 1980 به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت. SMD مخفف شده عبارت Surface Mounted Device است که قطعات نصب شده روی یک سطح تعریف می‌شود. در تکنولوژی SMD برای تولید لامپ از برخی اجزای از پیش ساخته شده استفاده می‌شود که با لحیم روی مداری چاپی، باعث تولید لامپ اس ام دی smd می‌شود. طراحی لامپ اس ام دی سقفی، دیواری و نواری بگونه‌ای است که برد بکار رفته روی آن دارای کمترین میزان ضخامت می‌باشد. درحال حاضر تکنولوژی اس ام دی (smd) بخش حیاتی در الکترونیک و دیجیتال بوده که از زندگی روزمره انسان جدانشدنی است.

بعد از پیشرفت گسترده و سریع تولید لامپ‌های ال ای دی، حال شاهد عرضه انواع گوناگونی از این لامپ‌ها در ابعاد و سایزهای مختلفی برای کاربردهای متفاوت هستیم. محبوبیت فراوان این تجهیزات روشنایی، سبب عرضه نسل جدیدی از این محصولات با عنوان لامپ smd شده است. انواع لامپ اس ام دی نواری، دیواری و سقفی از هر نظر نسبت به نسل قبلی خود کاربردی‌تر بوده و به سبب قیمت پایین، تجهیزات روشنایی ارزان اما ایده‌آل را ارائه نموده است. در ادامه این مطلب از وب سایت فروشگاه ایران چراغ قصد داریم ضمن پرداختن به تکنولوژی SMD، به اینکه لامپ اس ام دی چیست نیز اشاره کنیم.

تکنولوژی SMD اس ام دی چیست

تکنولوژی SMD اس ام دی چیست؟

تکنولوژی SMD اشاره به قطعات الکترونیکی دارد که با مونتاژ سطحی روی برد دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلویزیون، لب تاب، تبلت، تلفن همراه و ... براساس فناوری SMT مورد استفاده قرار می‌گیرند. قطعات SMD برخلاف قطعات رایج، بسیار کوچک و بدون پین هستند. در کارخانه‌های تولید سیم کارت نیز از این قطعات استفاده شده است. این قطعات در ابتدای دهه 1970 معرفی شد و بلافاصله تحت عنوان نسل جدید تولید قطعات معرفی گردید.

قطعات SMD برای دستگاه‌های بسیار کوچک استفاده شده و جلوه خوبی در مونتاژ برای صنعت الکترونیک بوجود آورده‌اند. این قطعات در اندازه‌های گوناگونی موجود بوده که براساس نیاز در دستگاه بکار می‌روند. درحالت کلی این قطعات موجب کاهش وزن، حجم و بهبود کیفیت دستگاه‌ها شده و در این راستا توسعه نکنولوژی اس ام دی نقش مهمی داشته است.

روند تولید قطعات SMD

در ادامه قصد داریم شما را با مراحل فرآیند تولید قطعات اس ام دی آشنا کنیم:

  • ساخت پایه قطعه: در این مرحله بستری پذیرا برای اس ام دی ساخته می‌شود و ممکن است با فلزات مختلف بر روی شیشه آماده گردد.
  • پوشش دهی عایق: در این مرحله برای بستر پذیرا، پوشش دهی عایق اعمال می‌شود تا در مراحل بعدی قطعات به آن اتصال داده شوند.
  • چاپ برد: در این گام نقشه PCB با یک پرینتر سه بعدی چاپ می‌گردد.
  • قرارگیری قطعات: قطعات بر روی بستر اصلی قرار داده می‌شود. قراردهی این قطعات باید با دقت بالایی باشد تا به درستی به برد الکترونیکی اتصال یابند.
  • جوشکاری: قطعات با جوش‌هایی که روی آن‌ها داده می‌شود به برد الکترونیکی اتصال می‌یابند.
  • بررسی و آزمایش: برای انجام بررسی‌های لازم برد الکترونیکی به یک دستگاه آزمایشی اتصال داده شده وصحت عملکرد براساس استانداردهای معینی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
  • بسته بندی: پس از تست نهایی، بردهای الکترونیکی داخل بسته بندی‌های مخصوص با لایه‌های محافظ جهت دریافت ضربات و شوک‌های گوناگون قرار می‌گیرند.

 

LED SMD چیست

LED SMD چیست؟

LED SMD مخفف عبارت Surface Mounted Device Light Emitting Diode بوده و اشاره به نوعی از LED ها دارد که به‌منظور روشنایی و نورپردازی در انواع دستگاه‌های الکترونیکی و صنعتی بکار می‌روند. این نوع LEDها با یک پایه‌ بسیار کوچک به سطح برد الکترونیکی متصل شده و به سبب قرارگیری به صورت سطحی روی برد، به آن‌ها LED SMD گفته می‌شود.

از مزایای استفاده از LED SMD یا LED Surface Mount می‌توان به شاخص نمود رنگ بالا، حجم کوچک و خنثی در برابر ESD اشاره نمود. هر قطعه‌ این نوع SMD، سه عدد دیود ال ای دی در رنگ‌ نورهای سبز، قرمز و آبی را شامل می‌شود. اس ام دی‌ها به سبب ترکیب این سه رنگ امکان تولید بیش از یک میلیون رنگ را خواهند داشت.

مزایای اس ام دی چیست؟

در صنعت الکترونیکی استفاده از اجزای اس ام دی ضمن کاهش هزینه، سبب افزایش پایداری، ظاهر بدنه‌ی دستگاه و کیفیت سیگنال‌ها می‌شود. انواع لامپ اس ام دی سقفی، دیواری و نواری توانسته‌اند تا حد زیادی دنیای محصولات ال ای دی را متحول سازند و مزایایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم را در اختیار کاربران قرار دهند:

  • شت و شار نوری بیشتر
  •  تولید گرمای کمتر
  • کاهش مصرف برق
  • اندازه و حجم کوچک
  • نوری یکنواخت بدون خیرگی نور و سایه
  • هزینه نگهداری کمتر
  • افزایش سرعت تولید
  • افزایش طول عمر دستگاه

کاربردهای اس ام دی (smd) چیست؟

استفاده از تکنولوژی SMD در ساخت قطعات الکترونیکی موجب می‌شود تا وزن و اندازه محصولات الکترونیکی به صورت قابل توجهی کاهش یافته و به آسانی با دیگر دستگاه‌ها امکان برقراری ارتباط داشته باشند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین کاربردهای اس ام دی اشاره می‌کنیم:

پروژکتور اس ام دی

انواع پروژکتور اس ام دی نوعی چراغ نورپردازی هستند که به منظور تامین روشنایی در فضاهای بیرونی بکار می‌روند. ساختار این پروژکتورها ضد آب بوده و روشنایی با شدت نور بیشتری نسبت به لامپ معمولی ایجاد می‌کنند.

از آنجایی که اس ام دی با مصرف برق کم، نور فراوانی ایجاد می‌کند، این پروژکتورها را می‌توان بصرفه و کم مصرف دانست. طول عمر این دستگاه‌ها بیشتر از 20000 ساعت می‌باشد. از انواع این پروژکتورهای اس ام دی می‌توان به پروژکتور هانیس، پروژکتور مسافرتی، پروژکتور رشد گیاه و ... اشاره کرد.

ریسه اس ام دی

تراشه اس ام دی نسبت به ال ای دی تنها دارای روشنایی بالاتری است. در ابتدا جهت تولید ریسه شلنگی از LED استفاده می‌شد؛ اما درحال حاضر اینگونه نیست. تکنولوژی SMD در تولید انواع ریسه شلنگی مانند ریسه وایرلس پرتو نور درخشان جی سی سی یا ریسه وایرلس Led پرشین لایت نیز متداول شده است.

در این دست از انواع ریسه‌ ال ای دی، امکان برش در هر متر وجود دارد. اما از معایب ربسه اس ام دی می‌توان به نور یک طرفه و زاویه تابش نور 180 درجه اشاره کرد. بسته به نوع دستگاه توان مصرفی این ریسه‌ها از 5 تا 12 ولت بر متر تغییر می‌کند.

لامپ‌ اس ام دی

لامپ اس ام دی چیست؟ لامپ‌های اس ام دی (LED) نوعی لامپ الکترونیکی می‌باشند که با تکنولوژی نوری الکترونیکی کار می‌کنند. در درون یک ال ای دی، عناصر خاصی با نام دیود وجود دارند که با گذر جریان الکترونیکی از آن‌ها نور بوجود می‌اید.

لامپ اس ام دی سقفی، لامپ اس ام دی دیواری و لامپ اس ام دی نواری امروزه به دلیل مزایایی مانند عمر بالا، مصرف انرژی کم و کیفیت نور بهتر محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند و در بسیاری از برنامه‌های نورپردازی ویترین مغازه، روشنایی خانگی و در صنایع مختلف کاربرد دارند.

درحالت کلی انواع لامپ اس ام دی SMD LED مانند لامپ حبابی، لامپ استوانه ای و .. براساس ویژگی‌هایشان جایگزین لامپ‌های قدیمی رشته‌ای فلورسنت و ... شده‌اند.

تکنولوژی LED بهتر است یا SMD؟

نورافکن‌های SMD یکی از بزرگترین پیشرفت‌های این نوع تکنولوژی هستند که با خروجی لومن بالاتر و مصرف انرژی کمتر نسبت به چراغ‌های ال ای دی قدیمی‌تر، کارآمدتر و قدرتمندتر هستند. شما همچنین می‌توانید با مطالعه مقاله تفاوت لامپ SMD و COB نسبت به برتری تکنولوژی‌ COB نیز اطلاع یابید.

هدف استفاده از لامپ اس ام دی چیست؟

هدف استفاده از اس ام دی، تمایل فراوان مصرف کنندگان برای داشتن تکنولوژی سریع‌تر، کوچکتر و بهینه‎تر است. تمایل زیاد افراد به داشتن صفحاتی با سایز کوچک، نیاز شدید به افزایش قابلیت‌ها و رقابت برای رسیدن به منافع مالی و اعتبار در بازار سبب استفاده از این تکنولوژی شده است.