مقالات صنعت برقی و روشنایی

کاهش مصرف برق و 10 روش ساده برای کاهش قبض خانگی

کاهش مصرف برق

کاهش مصرف برق و صرفه جویی در مصرف انرژی از مسائلی است که نه تنها موجب کاهش هزینه‌های زندگی می‌شود، بلکه سبب حفظ منابع طبیعی و محیط زیست نیز خواهد شد. با ورود لوازم برق و استفاده فراوان از این لوازم، مصرف برق بیشتر و هزینه‌های ناشی از آن نیز بیشتر گشته است. کاهش مصرف برق در ادارات، منازل و محیط های صنعتی مخصوصا در روزهای گرم تابستان یکی از دغدغه‌های مهم افراد است. برای کاهش قبض برق در منزل و محل کار نیازی به انجام کارهای سخت و استفاده از وسایل گران نیست.

شما می‌توانید با ساده‌ترین راهکار کاهش هزینه برق مصرفی در خانه و محیط های صنعتی نیز مبلغ قبض برق پایان ماه خود را کم کنید.

دشواری تامین انرژی امروزه موجب افزایش قیمت و به طبع آن درگیری دولت‌ها برای تامین انرژی و دغدغه مصرف کنندگان برای پرداخت قبض شده است. روشنایی‌ها از لوازمی هستند که با درستی استفاده و توجه به اشتباهات نورپردازی می‌توان در مصرف برق صرفه جویی نمود. از این رو در ادامه این مطلب از وب سایت فروشگاه ایران چراغ، قصد داریم تا شما را با بهترین روش های کاهش مصرف برق آشنا سازیم.

روش های کاهش مصرف برق در بخش خانگی

روش های کاهش مصرف برق در بخش خانگی

از آنجایی که امروزه با افزایش قیمت قبض برق مواجهیم به خوبی می‌دانیم که این انرژی چقدر ارزشمند است و در پی کاهش مصرف آن هستیم. برای کاهش مصرف برق خانگی نیازی به ترانس کاهش مصرف برق، ساخت دستگاه کاهش مصرف برق یا کاهش مصرف برق با خازن و ... ندارید.

شما می‌توانید تنها با چند راهکار ساده و توجه به وسایل نورپردازی و استفاده صحیح از آن‌ها نیز این دغدغه را برطرف کنید. برای نمونه در زمان استفاده از لوسترها انتخاب لامپ مناسب می‌تواند یکی از عوامل کاهش مصرف برق باشد.
در گذشته از لامپ‌های رشته‎ای استفاده می‌شد که مصرف برق بالایی داشتند. اما به مرور استفاده از این چراغ‌ها کاهش یافت و مدل‌ها جدید SMD و LED جایگزین گشت.

استفاده از لامپ اشکی و شمعی ال ای دی تا حد زیادی می‌تواند در کاهش مصرف برق لوسترها تاثیرگذار باشد. در ادامه به راهکار ارزان برای کاهش قبض برق در منزل خواهیم پرداخت:

  • استفاده از لامپ حبابی ال ای دی، لامپ استوانه ای ال ای دی و دیگر انواع لامپ‌های ال ای دی به جای لامپ‌های رشته‌ای که مصرف برقی 80 درصد کمتر دارند، یکی از راهکارهای مهم در کاهش مصرف برق منزل شماست.
  • یکی از ایده‌های ساده اما تاثیرگذار که به شدت تکرار شده است، خاموش کردن لامپ‌ها و چراغ‌ها زمانی است که در منزل حضور ندارید.
  • تمیز کردن لامپ‌ها و حباب‌های چراغ حیاطی و دیگر انواع چراغ می‌تواند با زدودن گرد و غبار روشنایی آن‌ها را به حالت اولیه برگرداند.
  • به جای استفاده از انواع لامپ با شار نوری و توان بالا می‌توانید از چراغ‌های وظیفه‌ای مانند چراغ مطالعه استفاده کنید.
  • برای شاخه‌های مختلف لوستر می‌توانید از چند کلید بیشتر استفاده کنید.
  • در بخش‌های مشاع ساختمان نظیر راهروها از لامپ‌ یا چراغ روکار سقفی سنسوردار استفاده کنید.
  • بهترین جایگزین روشنایی مصنوعی، نور طبیعی خورشید در روز است.
    پیش از خروج از منزل چراغ‌ها را حتما خاموش کنید.
  • به جای کلیدهای معمولی برق از کلید دیمر با قابلیت کم و زیاد کردن نور برای کاهش مصرف برق استفاده کنید.
  • محصولات روشنایی را از برندهای باکیفیت تهیه کنید. زیرا چراغ‌های باکیفیت از برندهای مطرح، مصرف برق کمتر و تابش نور بیشتری دارند.

راهکار ارزان برای کاهش قبض برق در منزل برای لوازم برقی خانگی

یکی از مواردی که در افزایش مصرف برق تاثیر دارد استفاده از لوازم برق است. در ادامه به راهکارهایی برای مصرف برق بهینه این لوازم اشاره می‌کنیم:

  1. در زمان خرید لوازم برقی به برچسب مصرف انرژی آن دقت کنید و محصولی بخرید که از نظر بهره‌وری در گرید بیشتری (رده انرژی A) قرار گیرد.
  2. بعد از استفاده از لوازم برقی، دوشاخه را از پریز برق یا پریز برق یو پی اس جدا نمایید.
  3. تاجای ممکن برای گرم کردن نان از مایکروفر یا توستر استفاده نکنید.
  4. نوار دور درب یخچال و فریز را مورد بررسی قرار دهید.
  5. یکی از موارد تاثیرگذار در کاهش مصرف برق، پاک کردن برفک‌های یخچال است.
  6. از لوازم برقی پرمصرف مانند ماشین ظرف شویی، لباسشویی، جاروبرقی و .. در زمان اوج مصرف برق استفاده نکنید.
  7. برای شستن لباس‌های خود برنامه‌ای مشخص داشته باشید تا با کاهش دفعات روشن کردن ماشین لباسشویی موجب صرفه جویی در مصرف برق شوید.
  8. لباسشویی را براساس ظرفیت آن پر کنید و از پر کردن بیش از حد آن خودداری کنید.
  9. پیش از روشن کردن ماشین ظرف شویی از پر بودن کامل آن اطمینان حاصل کنید.
  10. یکی از راهکارهای موثر در کاهش هدررفت سرمای یخچال و فریزر قرار دادن آن‌ها دور از اجاق گاز و نور خورشید است.

چه پیشنهادی برای کاهش مصرف برق خود دارید؟

علاوه‌بر نکات گقته شده در بخش قبل برای استفاده بهینه از لوازم برقی، شما می‌توانید برای کم کردن مصرف برق از روش‌های زیر نیز استفاده کنید:

کاهش مصرف برق با خازن

دستگاه کاهنده مصرف برق از خازن‌های جبران‌ساز تشکیل شده است. از این دستگاه در فضاهای صنعتی و مسکونی کاربرد دارند که از لوازم برقی پرمصرف نظیر ماینر، کولر گاری و .. استفاده می‌کنند. دستگاه کاهنده مصرف برق در شبکه بعد از کنتور قرار گرفته و رابطی میان تغذیه ورودی و سیستم‌های مصرف‌کننده است.

با استفاده از این دستگاه قسمتی از انرژی لازم دستگاه‌های پرمصرف توسط آن تامین گردید و مصرف برق شما تا میزان 30 تا 50 درصد کاهش میابد.

استفاده از اینورتر برای کاهش مصرف برق در ادارات و منازل

مبدل جریان مستقیم به جریان متناوب یا دستگاه اینورتر (VFD) در کاهش مصرف برق تاثیرگذار است. این دستگاه با کاهش و هماهنگ‌سازی فرکانس و ولتاژ موجب کاهش مصرف برق می‌شود. اینورتر حدود 35 درصد در کاهش مصرف انرژی موثر است. از این دستگاه برای کاهش مصرف برق در ادارات، بیمارستان‌ها، منازل، پارک‌ها، مراکز نظامی و چراغ‌های جاده‌ای و… استفاده می‌شود.

برای کاهش مصرف برق در ادارات باید چه کرد؟

با روش‌هایی مانند استفاده از پنل 60 در 60 اداری به جای لامپ‌های رشته‌ای، استفاده از مانیتورهای کم‌مصرف و قرار دادن سیستم‌های کامپیوتری روی حالت ذخیره انرژی و همچنین استفاده از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مناسب می‌توانید موجب کاهش مصرف برق در ادارات شوید.

راهکار کاهش مصرف برق مصرفی در لوازم گرمایشی و سرمایشی چیست؟

برای کاشه مصرف برق در این وسایل باید راهکارهایی مانند مسدودکردن درزهای درب‌ها و پنجره‌ها، استفاده از پنجره‌های دوجداره، سایه‌بان کولر، تعویض به‌موقع پوشال‌ها و فیلترهای سرمایشی و .. را رعایت نمایید. همچنین می‌توانید به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده کرده و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی با ویژگی تنظیم حرارت دما تهیه نمایید.