فهرست مطالب
Toggleنورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی یکی از مهمترین نکاتی است که در ساخت بیمارستان و یا در بازسازی آن باید در نظر داشت. نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی از آنجایی که با سلامت مردم سر و کار دارد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. وجود نور مناسب در فضا میتواند تاثیرات مستقیم و غیر مستقیمی را بر روی سلامت افراد داشته باشد. برای این که بتوانیم نورپردازی اصولی و مناسبی را در فضای بیمارستان پیاده سازی کنیم لازم است تا به نکات بسیار مهمی توجه داشته باشیم.
بیمارستان دارای بخشهای مختلفی است که هر کدام از این بخشهای باید نورپردازی اصولی و مربوط به خود را داشته باشند. اتاق عمل، اتاق استراحت، محیط بیرونی بیمارستان و… از انواع محیطهای مختلف در بیمارستان هستند که در هنگام نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی باید با توجه به عملکرد هر یک از این فضاها نورپردازی را انجام دهیم.
در ادامه این مقاله از فروشگاه ایران چراغ در خدمت شما عزیزان هستیم تا درباره نورپردازی مراکز درمانی و بیمارستانها بیشتر برای ما صحبت کنیم. همچنین شما میتوانید درباره نورپردازی مطب و برق کشی ساختمان مطالبی را به دست آورید تا بتوانید بهترین روش نورپردازی را برای بیمارستان و مرکز درمانی خود انتخاب کنید. در ادامه همراه ما باشید.
اهمیت نورپردازی بیمارستان
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی اهمیت دارد؟ در این قسمت برای شما با ذکر دلیل بیان میکنیم که چرا باید در هنگام ساخت و یا بازسازی بیمارستانها به نورپردازی آن توجه ویژهای داشته باشید؟ در ادامه توجه شما را به چند مورد از اهمیتهای نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی جلب میکنیم:
حفظ سلامت و رفاه بیماران
یکی از دلایلی که در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است حفظ سلامت و رفاه بیماران و همچنین سلامت کارکنان است. این مراکز یکی از مهمترین مرکز در کل کشور است که با جان مردم سر و کار دارد و سلامت مردم را تامین میکنند. به همین دلیل لازم است تا نورپردازی در این محیط به گونهای انجام شود تا بتواند سلامت بیماران را در حین دریافت خدمات پزشکی و بعد از آن تامین کند.
نور مناسب در بیمارستانها و مراکز درمانی میتواند خلق و خوی بیماران را بهبود ببخشد و آنان را از تنش و چالشهای مربوط به استرس بیماری و…. دور کند. استفاده از نورهای بسیار قوی و یا بسیار کند در بیمارستان باعث ایجاد اضطراب و استرس در بیماران و همچنین در کار کارکنان بیمارستان میشود و کارایی آنان را کاهش میدهد. بنابراین نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی میتواند نقش بسیار مهمی را در حفظ سلامت بیماران داشته باشد.
ایجاد بهداشت در محیط و جلوگیری از رشد قارچ و کپک
یکی از روشهای مهم در ایجاد بهداشت در بیمارستانها و مراکز درمانی استفاده از روش نورپردازی است. محیطهای تاریک یکی از بهترین محیطها برای رشد قارچ و کپک است. در واقع تابیدن نور با طول موج مشخص میتواند رادیکالهای آزاد را تولید کرده و قارچها را از بین ببرد. بنابراین نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی میتواند یکی از بهترین روشها برای ایجاد بهداشت و تمیزی در این محیط باشد.
افزایش کارایی پرسنل با نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی
یکی دیگر مزایا و اهمیتهای نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی افزایش کارایی پرسنل است. نورپردازی میتواند بر روی روحیه افراد و پرسنل بیمارستان تاثیر مثبتی گذاشته و باعث افزایش شادابی و انرژی در آنان شود. در برخی از تحقیقاتی که توسط محققین انجام شده است، مشخص شده است که نورپردازی با نور مناسب و استفاده از نور آفتاب در طول روز میتواند تاثیرات بسیار زیادی بر روی روحیه افراد گذاشته و نشاط را در آنان ایجاد کند.
پرسنل بیمارستان به دلیل مواجه شدن با بیماران مختلفی که آزرده خاطر هستند و استرس بالایی را تحمل میکنند، دارای شرایط روحی نامناسبی هستند به همین دلیل لازم است تا محیط بیمارستان و مراکز درمانی با روش نورپردازی اصولی و مناسب نورپردازی شود تا به تقویت روحیه آنان پرداخته و کارایی آنان را افزایش دهد.
نکات مهم در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی
برای اینکه بتوانید بهترین نورپردازی را در محیط بیمارستان و مراکز درمانی داشته باشید باید نکات مهمی را در نظر بگیرید که به شما کمک بسیار زیادی میکند. شما باید اشتباهات نورپردازی را بشناسید تا بتوانید از آنها استفاده نکنید. در ادامه این نکات را برای شما بیان میکنیم تا با آنها بیشتر آشنا شوید.
- رعایت استانداردهای ایمنی: در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی باید تمامی نکات و استانداردهای ایمنی را رعایت کنید تا از ایجاد حوادث و یا آتش سوزی جلوگیری کنید.
- کیفیت بالای نوردهی: تجهیزات را باید به گونهای انتخاب کنید تا بتوانید نور مناسب را به کیفیت بالا در فضا ایجاد کنید. استفاده از روش نوردهی با کیفیت در محیطهای مختلف بیمارستان مانند اتاق عمل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که در عملکرد پزشکان و پرسنل تاثیر دارد.
- کنترل شدن نور در نورپردازی: روشنایی در اتاقها باید به گونهای باشد که از ایجاد خیرگی نور جلوگیری کند. شاخص نمود رنگ در بیمارستان معمولی 80 درصد است و در هنگام نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی باید به آن توجه داشته باشید.
- مقرون به صرفه بودن: یکی از مواردی که در نورپردازی و انتخاب وسایل آن اهمیت دارد کم مصرف بودن آنها است. چرا که لازم است برق بیمارستانها همیشه و به طور مداوم روشن باشد به همین دلیل باید تجهیزات به گونهای انتخاب شوند که در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و هزینههای آن را کاهش دهند.
- کم صدا بودن: شما باید این نکته را در نظر داشته باشید که تجهیزات خود را کم صدا انتخاب کنید تا بتوانید آرامش را برای افراد در بیمارستان و مرکز درمانی خود ایجاد کنید.
نورپردازی ورودی و پذیرش در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی
ورودی و پذیرش بیمارستان از اولین جاهایی است که افراد در هنگام وارد شده به بیمارستان و مراکز درمانی میبینند. به همین دلیل لازم است تا نورپردازی ان به گونهای باشد که جذب کننده بوده و افراد را خسته نکند. از طرفی ممکن است افراد برای دریافت خدمات مجبور باشند تا مدت زیادی را در قسمت پذیرش و در اتاق انتظار منتظر باشند. به همین دلیل نورپردازی پذیرش باید به گونهای باشد تا از ایجاد خستگی و آشفتگی در افراد جلوگیری کند. در این یخش ما میتوانید با استفاده از ریسه ال ای دی و یا چراغ سقفی توکار این فضا را تزیین کرده و آن را دلنشین کنید.
همچنین برای نورپردازی در فضای بیرونی بیمارستان میتوانید از تجهیزت مختلفی مانند چراغ نما و یا پروژکتور و وال واشر استفاده کنید تا نور خوبی به فضا بدهد.
نورپردازی راهروهای بیمارستان
نورپردازی راهروها باید به گونهای باشد که این فضا را به طور کامل روشن کند تا از ایجاد احساس ترس و دلهره در افراد جلوگیری شود. همچنین افراد باید بتوانند مسیر درست را در راهروها پیدا کنند که این کار تنها با نورپردازی اصولی و مناسب امکان پذیر است. برای نورپردازی راهرو در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی میتوانید از انواع چراغ خطی بهره بگیرید.
نورپردازی اتاق های بستری در بیمارستان
به دلیل اینکه اتاقهای بستری محل استراحت بیماران است، لازم است تا نورپردازی در این اتاقها به گونهای باشد تا اولا از ایجاد خیرگی و شدت نور بالا در آنان جلوگیری شود و دما بتوانید فضایی دلنشین و آرامشبخش را برای بیماران ایجاد کند. در این اتاق باید نورپردازی قابل تنظیم باشد تا پزشکان در هنگام معاینه بیمار بتوانند با تنظیم نور از وضعیت بیمار آگاهی کاملی را داشته باشند.
نورپردازی اتاق عمل و جراحی در نورپردازی بیمارستان
یکی دیگر از مکانهایی که در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی اهمیت زیادی دارد اتاق عمل و جراحی در بیمارستانها هستند. در این اتاقها لازم است تا از تجهیزات بسیار قوی برای نورپردازی استفاده شود که قابلیت تنظیم زاویه و شدت نور را داشته باشند. تجهیزات مورد استفاده در اتاق عمل معمولا پنل 60 در 60 اداری است تا بتواند نور بسیار مناسبی را در این فضا ایجاد کند.
استاندارد روشنایی در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی باید چقدر باشد؟
هر محیط استاندارد روشنایی مربوط به خود را دارد. شما برای اینکه بتوانید استاندارد روشنایی را در نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی مشخص کنید لازم است تا در ابتدا محیط مورد نظر خود را مشخص نموده و سپس بر اساس کارایی آن استاندارد روشنایی را اندازهگیری کنید.
برای خرید محصولات نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی از کجا اقدام کنیم؟
برای خرید تجهیزات مورد نیاز برای نورپردازی بیمارستان و مراکز درمانی میتوانید در سایت فروشگاه ایران چراغ اقدام به ایجاد حساب کاربری نموده و پس انتخاب محصولات و پرداخت هزینه در سریعترین زمان ممکن آن را دریافت کنید.