مقالات صنعت برقی و روشنایی

نصب پنل ال ای دی توکار و آموزش نصب چراغ LED در انواع سقف ها

نصب پنل ال ای دی توکار

نصب پنل ال ای دی توکار برای نورپردازی منازل، محیط های اداری، فروشگاهی و .. بسیار آسان است. با توجه به اهمیت نورپردازی ویترین مغازه، منازل و دفاتر اداری و تجاری، تجهیزات روشنایی در انواع و اقسام گوناگونی تولید می‌شوند که هر کدام دارای کاربردهای خاصی هستند. از جمله این تجهیزات می‌توان به لامپ حبابی، استوانه ای، چراغ خطی، چراغ آویز، پنل سقفی، لوستر، پروژکتور و وال واشر و ... اشاره نمود. یکی از وسایل نورپردازی پرکاربرد، پنل‌های سقفی هستند که به دو گروه روکار و توکار تقسیم بندی می‌شوند. چراغ سقفی توکار به صورت توکار در سقف کار شده و نورپردازی مناسبی ارائه می‌دهد.

اما برای نصب چراغ پنل توکار یا نصب پنل 60 * 60 باید با آموزش نصب پنل سقفی آشنایی داشت.
نحوه نصب انواع چراغ پنلی توکار بصورتی است که حتما باید یک حفره در داخل سقف ایجاد کرد. درواقع نصب چراغ توکار برخلاف چراغ سقفی روکار نیاز به حفره کاری در داخل سقف دارد.

در ادامه این مطلب از وب سایت فروشگاه ایران چراغ، قصد داریم به آموزش نصب چراغ پنل توکار و آشنایی با نحوه نصب پنل های سقفی بپردازیم.

آموزش نصب پنل ال ای دی توکار در سقف 60 در 60

آموزش نصب پنل ال ای دی توکار در سقف 60 در 60

نصب این پنل‌ها در مقایسه با نصب ریسه ال ای دی یا نصب چراغ خطی تا حدودی سخت‌تر است. سقف های 60 در 60 از تایل‌هایی با همین ابعاد به صورت بهم پیوسته‌ تشکیل شده‌اند. این نوع سقف‌ها جزو سقف‌های کاذب به شمار می‌روند و سبب رایج شدن انواع پنل 60 در 60 اداری شده‌اند. در ادامه قصد داریم تا شما را ابتدا با مراحل نصب پنل 60 * 60 آشنا سازیم.

آماده سازی محل نصب پنل ال ای دی توکار

با توجه به آنکه در این نوع سقف کاذب، تایل‌های 60 در 60 بکار رفته‌ است شما به آسانی می‌توانید تایل محل مناسب را به منظور نصب پنل 60 * 60 علامت بزنید و در مرحله نصب آن را از محل خود خارج نمایید.

بررسی سیم‌کشی‌های سقف

پیش از هرکاری در نصب پنل ال ای دی توکار، باید برق محل را قطع کنید و با فازمتر از قطعی آن اطمینان حاصل نمایید. بعد از انتخاب محل مورد نظر برای نصب چراغ توکار، باید به بررسی سیم‌کشی‌های پشت سقف و اطمینان از سلامت‌ آن‌ها بپردازید.

در برخی از ساختمان‌های قدیمی شاید به دلیل قدیمی بودن برق کشی ساختمان، نصب پنل ال ای دی توکار دشوار باشد و به تعویض سیم کشی نیاز باشد. در ادامه به برخی از مواردی که در این مرحله از نصب پنل های سقفی باید بررسی شود خواهیم پرداخت:

  • اطمینان حاصل کنید که سیم و کابل در محل مورد نظر برای نصب پنل 60 * 60 وجود دارد.
  • به بررسی نوع سیم‌ها بپردازید؛ احتمال دارد سیم‌های موجود در سقف برای پنل ال ای دی توکار مناسب نباشند.
  • به بررسی قطر سیم‌ها بپردازید؛ سیم‌ها باید برای عبور جریان مورد نیاز چراغ دارای قطر مناسبی باشند.
  • عایق بندی سیم‌ها باید بدون نقص و سالم باشد. می‌توانید از سیم و کابل نسوز نیز استفاده کنید.
  • اتصالات باید محکم و سالم باشند.

انجام سیم‌کشی ساختمان

در این مرحله از نصب پنل ال ای دی توکار باید با عینک و دستکش ایمنی، سیم‌های درایور همراه با پنل سقفی را به سیم‌های پشت سقف اتصال دهید. این سیم‌ها به صورت جداگانه و غیرمتصل در بسته بندی پنل شما موجود است. سپس باید تایل مورد نظر را از محل خود خارج نموده و درایور را به سیم کشی پشت سقف متصل نمایید. بدین منطور باید براساس مراحل زیر پیش بروید:

  • در یافتن سیم‌های برق موجود در سقف معمولا دو سیم فاز و نول مشاهده می‌کنید.
  • سیم فاز را باید به ترمینال فاز (L) درایور و سیم نول را هم به ترمینال نول (N) درایور اتصال دهید.
  • در بعضی از درایورها نیز یک سیم دیگر با نام سیم ارت نیز وجود دارد که آن را باید به ترمینال ارت (PE) درایور
  • اتصالات سیم‌ها را با چسب برق عایق بندی نمایید.

اتصال پنل به درایور برای نصب پنل ال ای دی توکار

در ادامه نصب پنل ال ای دی 60 در 60، بعد از آماده شدن سیم کشی و درایور در سقف، باید پنل را به درایور اتصال دهید. درایور نقش یک واسطه میان سیم کشی ساختمان و پنل را دارد. پنل‌های سقفی مانند پنل دور شیشه، چراغ سقفی بک لایت، چراغ توکار اسلیم و ... ممکن است دارای سیم کشی با ساختار ویژه خود یاشند.

از همین‌رو باید برای نصب پنل ال ای دی توکار و اتصال سیم‌های پنل به درایور، براساس دستورالعمل ارائه شده به همراه پنل پیش رفت.

کامل کردن نصب پنل ال ای دی توکار و بررسی اتصالات

در آخرین مرحله از آموزش نصب چراغ سقفی توکار، بعد از اتصال کامل سیم‌ها باید پیش از قرار دادن پنل در جای خود از درستی اتصالات مطمئن شوید و با ولت متر ولتاژ آن را نیز بررسی نمایید. سپس برق را روشن کرده و از درستی نصب پنل ال ای دی توکار اطمینان حاصل نمایید.

آموزش نصب پنل سقفی توکار در سقف معمولی

آموزش نصب پنل سقفی توکار در سقف معمولی

شما می‌توانید نصب پنل LED توکار را علاوه بر سقف‌های 60 در 60 در سقف‌های معمولی نیز انجام دهید. تنها تفاوت نحوه نصب پنل های سقفی توکار در این نوع سقف، آماده سازی محل نصب می‌باشد که در سقف‌های معمولی شما باید محل مورد نظر را برش دهید. انواع پنل مورد استفاده برای نصب در سقف‌های معمولی بدون محدودیت ابعاد شامل ابعاد 30 در 30، 60 در 60، 30 در 120 و… هستند.

نکته مهم در نصب پنل ال ای دی توکار در سقف معمولی ابعاد برش است. با نصب پنل ال ای دی توکار هنگامی که پنل سقفی در سقف قرار می‌گیرد، فقط ابعاد برش وارد سقف می‌شود و لبه‌های پنل بیرون از آن باقی خواهد ماند.

نصب پنل سقفی توکار در سقف معمولی
نصب پنل سقفی توکار در سقف معمولی از صفر تا صد

در ادامه مراحل نصب پنل ال ای دی توکار برای برش ابعاد مناسب آورده شده است. دیگر مراحل آموزش نصب پنل سقفی توکار همانند مراحل گفته شده است.

انتخاب محل مناسب برای برش

برای نصب پنل LED توکار و انتخاب محل برش باید ابتدا محل دقیق پنل را بر روی سقف با مداد مشخص کنید. سپس از تراز لیزری برای صافی محل برش استفاده نمایید. در این مرحله از نصب پنل ال ای دی توکار باید به برش پنل و فضای خالی لازم برای سیم کشی نیز دقت نمایید.

انتخاب ابزار مناسب برای برش

در این مرحله از آموزش نصب چراغ پنل توکار باید براساس جنس سقف نوع ابزار برش را انتخاب کنید. برای سقف گچی یا رابیتس باید از گردبر یا فرز استفاده نمایید. برای سقف چوبی از اره مویی یا گردبر دستی و برای سقف فلزی از فرز آهنگری یا دستگاه برش ورق باید استفاده نمود.

برش سقف برای نصب چراغ توکار

در ادامه نصب پنل ال ای دی توکار برای برش سقف باید از عینک و ماسک ایمنی استفاده نمود و با احتیاط شروع به برش سقف نمود. بدین منظور باید از خطوط علامت‌گذاری شده در مراحل قبل نصب پنل ال ای دی توکار به عنوان راهنما کمک بگیرید و به آرامی بدون ایجاد لبه تیز برش را انجام دهید.

نحوه نصب چراغ سقفی توکار برای انواع سقف

برای نصب پنل ال ای دی توکار ابتدا باید با نحوه نصب در انواع سقف‌های مختلف آشنا باشید. از این رو در ادامه به برخی از انواع سقف اشاره خواهیم نمود:

نحوه نصب پنل های سقفی برای سقف‌ رابیتس

این نوع سقف که نوعی سقف کاذب است بوسیله نبشی میلگرد و رابیتس و … ساخته می‌گردد. بعد از پایان نیز روی آن گچ کشیده خواهد شد. برای نصب پنل ال ای دی توکار باید پیش از بستن رابیس و گچ کاری، لوله کشی برق پنل‌ها را انجام داد و برای آن‌ها غلاف نصب نمود. غلاف درواقع فریمی فلزی بوده که براساس سقفی که قرار است بعد از پایان گچ کاری نصب شود روی سقف رابیتس جایگذاری می‌شود.

آموزش نصب چراغ پنل توکار برای سقف‌های کناف

سقف کناف از رابیتس بسیار سبک‌تر است و جنس آن از تایل گچی می‌باشد. این مدل سقف بوسیله سازه فلزی نصب می‌گردد. برای نصب پنل ال ای دی توکار باید پیش از اتمام کار نصابان کناف، لوله‌های روشنایی و برق را قرار داد؛ زیرا بعد از اتمام کار دیگر به بالای سقف دسترسی نخواهید داشت. نصب پنل LED توکار روی این سقف‌ها بدین صورت است که توسط گردبر اندازه پنل روی سقف توسط متر تراز لیزری درآورده می‌شود.

نکته: در یک صورت بعد از اتمام کار می‌توان به بالای سقف کناف دسترس داشت؛ آن هم این است که سقف از نوع 60*60 باشد.

نصب پنل LED توکار روی سقف‌های آجری

برای نصب پنل ال ای دی توکار روی این سقف‌ها، باید لوله و سیم را از بالای سقف عبور داد. لوله pvc در نصب چراغ توکار براساس اندازه و ابعاد چراغ قرار داده خواهد شد.

آموزش نصب پنل سقفی برای سقف‌های فلزی (کامپیوزیت و فلزی)

با توجه به استحکام بالای این نوع سقف‌ها، باید برای برش کاری از ابزارهای مناسبی همچون فرز، گرد بر و دستگاه برش استفاده کرد.

نصب پنل ال ای دی توکار برای سقف‌های mdf

برای نصب پنل ال ای دی توکار در سقف ام دی اف و برش کاری، باید از دستگاه برش ام دی اف و گرد بر استفاده کرد.

آموزش نصب چراغ پنل توکار برای سقف های موزاییکی یا سرامیکی

در این نوع سقف باید به نصاب سقف محل نصب توضیح داده شود تا در زمان نصب برشکاری بوسیله او انجام گیرد.

تجهیزات مورد نیاز برای نصب پنل ال ای دی توکار چیست؟

برای نصب پنل LED توکار باید ابتدا وسایلی مانند دریل، متر، نردبان، انبردست، فازمتر، پیچ گوشتی، کاتر و ... تهیه و در دسترس قرار گیرند.

آیا نصب پنل COB با SMD تفاوت دارد؟

نصب چراغ سی او بی با پنل SMD تفاوتی ندارد. شما باید براساس نوع نورپردازی که نیاز دارید این پنل‌ها را انتخاب کنید. درصورتی که نیاز به نورپردازی متمرکز روی سوژه‌ای خاص را دارید باید از پنل سقفی COB استفاده کرده و در زمانی که به نورپردازی عمومی نیاز دارید باید پنل‌های SMD را بکار ببرید.