مقالات صنعت برقی و روشنایی

جعبه فیوز مینیاتوری (Miniature Fuse Box)

جعبه فیوز مینیاتوری (Miniature Fuse Box)

جعبه فیوز مینیاتوری (Miniature Fuse Box) نوعی قطعه الکترونیکی است که به‌منظور حفاظت از مدارهای الکتریکی در مقابل جریان‌های بیش از اندازه ایجاد شده است. این جعبه دارای چندین فیوز کوچک و درب جعبه فیوز مینیاتوری می‌باشد که هر کدام فیوزها به صورت جداگانه امکان تعویض دارند.

این سیستم حفاظت الکتریکی دارای طراحی کوچک و مینیاتوری است و قابلیت محافظت در برابر شوک‌های محیطی و مکانیکی را دارد. این جعبه‌ها مکانی ایمن را برای نصب فیوز مینیاتوری فراهم می‌کنند که در صورت افزایش جریان بیش از حد، به صورت خودکار فیوزها موجب قطع جریان الکتریکی شده و از صدمه به وسایل و تجهیزات الکتریکی جلوگیری می‌کنند.

در واقع کاربرد اصلی جعبه فیوز مینیاتوری توکار و روکار، حفاظت از ادوار الکترونیکی و الکتریکی است. فیوز مینیاتوری یا جعبه فیوز مینیاتوری به عنوان سرخط تمامی مصرف‌کننده‌ها، امکان تامین برق همه واحدهای مسکونی یک ساختمان را بوجود می‌آورد. در ادامه این مطلب از وب سایت فروشگاه ایران چراغ، بیشتر به مزایای قاب مینیاتوری، فرق کلید مینیاتوری با فیوز مینیاتوری و ... خواهیم پرداخت.

جعبه فیوز مینیاتوری چیست

جعبه فیوز مینیاتوری چیست؟

جعبه فیوز مینیاتوری (Miniature Fuse Box) به‌منظور حفاظت از مدارهای الکتریکی در مقابل جریان بیش از حد بکار می‌رود. فیوزهای موجود در این جعبه فیوز، به صورت مینیاتوری قرار گرفته و از موادی نظیر پلاستیک، شیشه یا سرامیک ساخته شده‌اند. هر فیوز مینیاتوری یک سیم آلومنیومی یا نیکل دارد که درصورت عبور جریان بیش از اندازه، این سیم ذوب شده و بدین واسطه مدار قطع می‌شود. این جعبه به عنوان واحد حفاظتی کاملی عمل کرده و دارای یک غلاف یا درب است. درب جعبه فیوز مینیاتوری با قابلیت باز و بسته شدن، دسترسی به فیوزها را فراهم می‌کند.

معمولا روی قاب مینیاتوری نموداری وجود دارد که نمایش‌دهنده مشخصات و نوع فیوزهاست تا در زمان تعویض بتوان به آسانی فیوزهای مناسب را یافت. استفاده از جعبه فیوز مینیاتوری باتوجه به محافظت از مدارهای الکتریکی بسیار مهم است و باعث کاهش خطراتی از قبیل تصال کوتاه، خرابی تجهیزات و آتش سوزی خواهد شد. همچنین از آنجایی که فیوزها در این قطعه الکترونیکی به آسانی امکان تعویض دارند، درصورت سوختگی فیوز می‌توان به سرعت آن را تعویض نمود و مدار را دوباره فعال کرد.

مزایای جعبه فیوز مینیاتوری

در زیر به برخی از مزایای این قطعه الکترونیکی اشاره می‌کنیم:

حفاظت از مدارها از مزایای قاب مینیاتوری

طراحی این جعبه فیوز خاص به‌منظور حفاظت از مدارهای الکتریکی در مقابل جریان‌های بیش از اندازه می‌باشد. مدارها با استفاده از فیوزهای مناسب، در مقابل خطراتی نظیر جریان‌های بیش از حد و اتصال کوتاه محافظت می‌شوند.

سازگاری با استانداردها

این جعبه به صورت عمده با مقررات و استانداردهای الکتریکی سازگار می‌باشد. این مسئله شما را مطمئن می‌کند که با استفاده از فیوزهای مناسب و استانداردها به بهترین نحو از مدارها محافظت می‌شود.

مشخصات و نمودار مشخص

این محصول دارای نموداری حاوی مشخصات و نوع فیوزهاست. این برچسب‌ها به افراد کمک می‌کند تا درصورت سوختگی فیوز بتوانند به آسانی فیوزهای مناسب را پیدا کنند و به درستی فیوزها را تعویض نمایند.

امکان تعویض راحت جعبه فیوز مینیاتوری

فیوزهای مینیاتوری در جعبه امکان تعویض دارند. این بدین معناست که درصورت سوختگی فیوز، به سرعت می‌توان آن را تعویض نمود و مدار را دوباره فعال کرد. این مسئله سبب کاهش هزینه و زمان تعمیر مدارها خواهد شد.

سازماندهی و جمع‌آوری

با استفاده از جعبه فیوز مینیاتوری امکان سازماندهی و جمع‌آوری فیوزها در مکانی مرکزی بوجود خواهد آمد. این مسئله سبب دسترسی راحت‌تر به فیوزها شده و از گم شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.

کارکرد جعبه فیوز مینیاتوری چیست؟

همانطور که گفته شد این قطعات الکترونیکی دارای چندین فیوز است که درصورت بروز جریان بیش از حد بوسیله سوختن خود باعث قطعی جریان خواهند شد و خرابی تجهیزات برقی را به حداقل می‌‎رسانند. استفاده از این تجهیزات همانند پریز ارت دار، کلید مینیاتوری، پریز یو اس پی و ... سبب افزایش ایمنی در تجهیزات الکتریکی و امنیت افراد خواهد شد. در واقع کارکرد این محصول محافظت از تجهیزات الکتریکی از آسیب ناشی از جریانات ناپایدار و خرابی است.

باتوجه به قابلیت نصب و تعویض آسان این محصول، کاربران می‌توانند به راحتی اقدام به بررسی و تست آن نمایند. نحوه عملکرد این قطعه الکترونیکی بدین گونه است که برق خود را به صورت مستقیم از کنتور اصلی ساختمان می‌گیرد و بدین ترتیب برق واحدهای مسکونی تامین می‌گردد. امروزه به سبب ضرورت استفاده از این تجهیزات، جعبه‌ فیوزها بازه‌های متفاوتی از تعداد جایگیری فیوزها دارند.

معمولا نوع خانگی تابلو توزیع برق در واحدهای مسکونی و تجاری، تابلوی مینیاتوری یا جعبه فیوز نام دارد که دارای دو نوع جعبه فیوز مینیاتوری روکار و توکار هستند.

نحوه نصب جعبه فیوز مینیاتوری

نحوه نصب جعبه فیوز مینیاتوری

نصب جعبه فیوز مینیاتوری به عنوان قطعه‌ای ضروری و حیاتی در سیستم‌های الکتریکی بسیار حائز اهمیت است. از این‌رو در ادامه به مراحل نصب آن اشاره می‌کنیم:

انتخاب محل مناسب

ابتدا باید مکانی مناسب برای نصب جعبه فیوز مینیاتوری برگزینید. این محل باید به تجهیزات الکتریکی نزدیک باشد.

قطع جریان برق

پیش از شروع نصب جعبه فیوز شیک، باید ابتدا از قطعی برق از تمامی تجهیزات برای جلوگیری از خطر شوک الکتریکی اطمینان حاصل کنید.

نصب جعبه

این جعبه فیوز شیک باید به سطح مورد نظر یا دیوار نصب شود. بدین منظور نیز از پیچ و مهره‌هایی مناسب استفاده می‌شود تا به شکلی ایمن و محکم جعبه روی دیوار نصب گردد.

اتصال سیم ها

سیم‌های الکتریکی همانند سیم فاز و نول را باید به جعبه فیوز مینیاتوری روکار یا توکار اتصال دهید. هیچ کدام از سیم‌ها نباید با هم ترکیب شوند. از طرفی باید از روش اتصال آن با مدارهای موجود، اطمینان حاصل کنید.

نصب فیوز

فیوزها را درون جعبه فیوز مینیاتوری توکار یا روکار تعبیه کنید. نوع و اندازه فیوزها باید سازگار با نیاز سیستم شما باشد.

بررسی و تست

بعد از نصب جعبه فیوز مینیاتوری، باید بررسی نمایید که همه اتصالات به شکل صحیحی انجام گرفته است و فیوزها نیز به درستی قرار گرفته‌اند. سپس مجددا برق را متصل کنید و سیستم را تست نمایید.

انواع جعبه فیوز مینیاتوری چیست؟

انواع این تجهیزات الکترونیکی شامل جعبه فیوز فلزی، روکار، توکار، تکی، تابلو فیوز مینیاتوری سه فاز و ... هستند. این جعبه فیوز مدرن که امروزه کاربرد فراوانی دارند، برای جریان‌های مختلفی طراحی شده و دارای فیوزهای یک، دو و یا سه و چهار پل می‌باشند.

در انتخاب قاب مینیاتوری باید به چه نکاتی توجه کرد؟

در انتخاب قاب مینیاتوری یا جعبه فیوز شیک باید به استحکام فیزیکی محصول، سهولت نصب، درجه حفاظت جعبه IP، زیبایی و کاربری آسان و مقاومت در برابر نور خورشید و .. توجه شود.